Menu weselne

Proponujemy Państwu szeroki wachlarz potraw tradycyjnej kuchni polskiej. Przygotowane przez nas dania dzięki urozmaiceniu powinny sprostać gustom wszystkich uczestników przyjęcia. Wychodząc naprzeciw Państwa oczekiwaniom szczegółowe menu ustalamy wspólnie z Wami służąc radą i naszym doświadczeniem.

PROPOZYCJA MENU I


Przywitanie chlebem i solą
Toast lampką wina musującego

Zupa


  • rosół tradycyjny z makaronem podawany w wazie lub zupa krem

II Danie(dwie porcje mięsa na osobę, obiad serwowany na półmiskach)


  • tradycyjne zrazy wołowe w sosie,
  • wieprzowina nadziewana szynką i papryką,
  • devolaille z maslem,
  • filet z kurczaka po hawajsku

Dodatki:


  • ziemniaki z wody, ziemniaki zapiekane,
  • zestaw surówek,
  • bukiet jarzyn na gorąco

Zakąski na zimno: (trzy i pół porcji na osobę):


  • kurczak faszerowany,
  • karkówka z chrzanem,
  • galantyna z kurczaka,
  • tymbaliki z łososiem,
  • jajko faszerowane owijane szynką parmeńską,
  • sałatka tradycyjna,
  • sałatka gyros,
  • masło,pieczywo

Napoje gorące:


  • kawa, herbata bez ograniczeń

Dania gorące po północy:


  • żurek staropolski,
  • flaczki

Specjalność szefa kuchni:


  • szaszłyki płonące na złocistym ryżu

W ofertę nie wliczone są ciasta, tort, owoce, napoje zimne oraz alkohol.


PROPOZYCJA MENU II


Przywitanie chlebem i solą
Toast lampką wina musującego

Zupa


  • rosół tradycyjny z makaronem podawany w wazie lub zupa krem

II Danie( dwie porcje mięsa na osobę, obiad serwowany na półmiskach)


  • kurczak w potrawce z ryżem,
  • kotlet de volaille z pieczarkami,
  • Szynka wieprzowa w sosie śmietanowo- kurkowym,
  • polędwiczki w sosie kurkowym,
  • tradycyjna pieczeń wieprzowa

Dodatki:


  • ziemniaki z wody, talarki, kulki ziemniaczane,
  • zestaw surówek,
  • bukiet jarzyn na gorąco

Deser:


  • ciasto

Zakąski na zimno: (cztery porcje na osobę):


  • roladka z indyka z migdałami,
  • karkówka pieczona na sposób staropolski,
  • deski serów z owocami,
  • pstrąg w galarecie,
  • łosoś wędzony nadziewany twarożkiem,
  • rolmops śledziowy,
  • sałatka brokułowa,
  • sałatka z wędzonym kurczakiem,
  • masło/pieczywo

Napoje gorące:


  • kawa, herbata bez ograniczeń

  • Tort weselny - Prezent dla Pary Młodej od Restauracji

Dania gorące po północy:


  • udko pieczone,
  • bogracz

Specjalność szefa kuchni:


  • udziec wieprzowy wędzony , ziemniaki zapiekane, sos żurawinowo-chrzanowy

W ofertę nie wliczone są napoje zimne oraz alkohol


PROPOZYCJA MENU III


Przywitanie chlebem i solą
Toast lampką wina musującego

Przystawka


  • melon w szynce parmeńskiej

Zupa


  • rosół z makaronem domowym podawany w wazie lub zupa krem

II Danie( dwie i pół porcji na osobę, obiad serwowany na półmiskach)


  • kaczka pieczona w jabłkach,
  • kotlet de volaille z kurkami,
  • sakiewki z wieprzowiny,
  • zrazy drobiowe,
  • wieprzowina z suszonymi pomidorami i serem feta

Dodatki:


  • ziemniaki, frytki,talarki ziemniaczane,
  • bukiet jarzyn na gorąco,
  • buraczki zasmażane,
  • zestaw surówek

Deser:


  • ciasto, szaszłyki owocowe

Zimne zakąski (cztery porcje na osobę):


  • schab ze śliwką,
  • galantyna z kurczaka,
  • roladki z indyka ze szpinakiem,
  • pstrąg wędzony,
  • łosoś w naleśniku koperkowym,
  • jajka faszerowane owinięte szynką,
  • tymbaliki drobiowe,
  • sałatka italiana,
  • sałata z pomidorkami cherry z dodatkiem sera mozzarella w sosie vinegrette,
  • sałatka gyros,
  • masło, pieczywo

Tort weselny - Prezent dla Pary Młodej od Restauracji



Napoje gorące:


  • kawa, herbata bez ograniczeń

Dania gorące po północy:


  • zupa gulaszowa na ostro,
  • roladki nadziewane pieczarkami

Specjalność szefa kuchni:


  • indyk pieczony z owocowym farszem

W ofertę nie są wliczone: napoje zimne oraz alkohol


PRZYJĘCIE POPRAWINOWE


W CENIE
ZUPA
II DANIE OBIADOWE
ZAKĄSKI Z PRZYJĘCIA WESELNEGO NA STOLE SZWEDZKIM
KAWA/HERBATA bez ograniczeń


DODATKOWO ZAMÓWIĆ MOŻNA:


PROSIE PIECZONE
UDZIEC WIEPRZOWY
GOLONKA WIEPRZOWA Z ZASMAŻANĄ KAPUSTĄ
STÓŁ WIEJSKICH PRZYSMAKÓW
INDYK PIECZONY Z OWOCOWYM FARSZEM
KACZKA FASZEROWANA

ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ZAMIANY W MENU WESELNYM
DAŃ GORĄCYCH PO PÓŁNOCY
NP. NA PIECZONE PROSIE,
GOLONKI WIEPRZOWE LUB STÓŁ WIEJSKICH PRZYSMAKÓW