Oferta Dla przyszłych nowożeńców

ringcake

Opis oferty weselnej

Wejście na nową drogę życiową wymaga niezwykle starannej oprawy. To dla nas zaszczyt, że możemy współtworzyć z Państwem te wyjątkowe chwile. Menu oraz przebieg imprezy jest starannie doprecyzowany w oparciu o nasze doświadczenie oraz preferencje Pary Młodej.

 

Jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie i możemy przygotować każdą zasugerowaną przez Państwa potrawę.

Przykładowe menu

Propozycja I

Propozycja II

Propozycja III

plate
Propozycja I

Przywitanie pary młodej oraz gości chlebem i solą oraz lampką szampana

Zupa do wyboru:

  • Rosół z makaronem domowym
  • Krem z brokuł z prażonymi migdałami

II Danie:

podawane na półmiskach - 2 porcje na osobę

  • Filet z kurczaka w sosie śmietanowo - porowym
  • Kieszeń z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą
  • Zrazy z karkówki w sosie
  • Szynka wieprzowa w sosie pieprzowym
  • Ziemniaki z wody, ziemniaki opiekane
  • Fasolka szparagowa z bułką tartą
  • Buraczki zasmażane
  • Zestaw surówek

Zakąski na zimno:

3,5 porcji na osobę

  • Schab wieprzowy faszerowany śliwką
  • Roladka z drobiowa z migdałami
  • Łosoś wędzony z białym serem w naleśnik koperkowym
  • Pstrąg pod galaretą
  • Śledź po kaszubsku
  • Deska serów I wędlin
  • Sałatka italiano
  • Sałatka gyros
  • Pieczywo/masło
  • Kawa/herbata

Po północy:

  • Pieczone udo z kurczaka
  • Barszcz czysty z krokietem

Specjalność szefa kuchni:

Golonka na łożu z kapusty zasmażanej, w towarzystwie ziemniaków opiekanych

W ofertę nie są wliczone; tort weselny, napoje, oraz alkohol.

Propozycja II

Przywitanie pary młodej oraz gości chlebem i solą oraz lampką szampana

Zupa do wyboru:

  • Rosół z makaronem domowym
  • Koperkowa z kluseczkami drobiowymi

II Danie:

podawane na półmiskach - 2 porcje na osobę

  • Tradycyjny De volaille
  • Pierś z kurczaka po włosku
  • Szynka wieprzowa w sosie myśliwskim
  • Rolada ze szpinakiem i szynką na sosie śmietanowo-kurkowym
  • Zrazy z karkówki
  • Ziemniaki, kulki ziemniaczane, półksiężyce ziemniaczane
  • Mieszanka królewska z bułką tartą
  • Buraczki zasmażane
  • Zestaw surówek

Deser:

  • Ciasta mieszane
  • Świeże owoce
  • Kawa/herbata

Zakąski na zimno:

4 porcje na osobę

  • Schab ze śliwką
  • Rolada drobiowa z fetą i zielonym pieprzem
  • Karkówka z chrzanem
  • Tymbaliki drobiowe
  • Śledź w oleju
  • Pstrąg w galarecie
  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka z rukoli, granatu,sera pleśniowego, orzechów z sosem cytrynowo-midowym
  • Pieczywo/masło
  • Kawa/herbata

Po północy:

  • Szaszłyki drobiowe
  • Żurek staropolski

Specjalność szefa kuchni:

Płonąca szynka z ziemniakami opiekanymi, kapustą zasmażaną i zimnymi sosami

W ofertę nie są wliczone; tort weselny, napoje, oraz alkohol.

Propozycja III

Przywitanie pary młodej oraz gości chlebem i solą oraz lampką szampana

Zupa do wyboru:

  • Rosół z makaronem
  • Krem z pomidorów z serem feta

II Danie:

podawane na półmiskach - 2,5 porcji na osobę

  • Pierś nadziewana suszonymi pomidorami i serem
  • Kaczka pieczona w jabłkach
  • Wieprzowina nadziewanac boczkiem, cebulą i papryką
  • Karkówka duszona w cebuli
  • Zrazy drobiwe w sosie
  • Ziemniaki z wody, fryki, kulki ziemniaczane
  • Mieszanka królewska/kapusta czerwona
  • Zestaw surówek

Deser:

  • Ciasta mieszane
  • Świeże owoce
  • Kawa/herbata

Zakąski na zimno:

4 porcje na osobę

  • Schab ze śliwką pod galaretą
  • Karkówka nadziewana
  • Roladka drobiowa ze szpinakiem
  • Papryka nadziewana mięsem drobiowym
  • Pstrąg w galarecie
  • Paluszki krabowe w cieście kokosowym
  • Deska serów i wędlin
  • Jajka na sosie tatarskim
  • Sałatka gyros
  • Sałatka jarzynowa
  • Pieczywo/masło
  • Kawa/herbata

Po północy:

  • Szaszłyki drobiowe
  • Udka pieczone
  • Bogracz na ostro

Specjalność szefa kuchni:

Płonąca szynka z ziemniakami opiekanymi, kapustą zasmażaną i żurawiną na gorąco

W ofertę nie są wliczone; tort weselny, napoje, oraz alkohol.

leafleaf

Przyjęcie poprawinowe

Zupa
II Danie obiadowe
Zakąski z przyjęcia weselnego na stole szwedzkim
Kawa/herbata bez ograniczeń

Dodatkowo zamówić można:

Prosie pieczone
Udziec wieprzowy
Golonka wieprzowa z zasmażaną kapustą
Stół wiejskich przysmaków
Indyk pieczony z fraszek
Kaczka faszerowana

 

Istnieje mozliwosc zamiany w menu weselnym dań gorących po północy np. na pieczone prosie, golonki wieprzowe lub stół wiejskich przysmaków

Galeria zdjęć

Logo

84-230 Rumia
ul. Żołnierzy I Dywizji Wojska Polskiego 37

biuro@restauracja-podkowa.pl

508 192 721

Jesteśmy otwarci 7 dni w tygodniu